فرش ماشینی طرح خشتی از فرش های درجه یک فرش کاشان است . الیاف به کار رفته در فرش 1200 شانه طرح خشتی اکرولیک هیت ست شده می باشد که ضمن ریز بافت و ظریف بودن ضد حساسیت نیز است .
فرش ماشینی طرح خشتی در ابعاد استاندارد 6 و 9 و 12 متری به فروش می رسد .
الیاف اکرولیک هیت ست شده در این فرش ماشینی علاوه بر ضدحساسیت بودن باعث شده است که این فرش ماشینی دیرتر کثیف شده و زودتر تمیز شود .
این فرش ماشینی در رنگ های متنوع و ده رنگ واقعی بافته می شود . فرش ماشینی 1200 شانه طرح خشتی به دلیل سرعت در تولید و ارزانتر بودن مواد اولیه ، نسبت به فرش دستبافت ، قیمت ارزانتری دارد.
از آنجاییکه بخش عظیمی از صادرات ایران در بخش فرش ماشینی یا دستباف انجام می شود ، سفارش پذیری و سلیقه یابی در تولید فرش ، از اهمیت به سزایی برخوردار است . بیشتر فرشهای ارسالی به آلمان و ژاپن صادر می شود . آشنایی و شناخت سلیقه ها و نیازهای بازار فرش آلمان از چندین جهت اهمیت دارد . مردم اروپای غربی علاقه شدیدی به فرش ایرانی دارند ضمن اینکه بندر هامبورگ انبار فرش ماشینی و دستباف بوده و به عنوان کانونی برای ایجاد ارتباط بین بیشتر کورهای اروپایی می باشند .
نمایشگاه دموتکس آلمان بعنوان بزرگترین نمایشگاه فرش ماشینی و دستباف در اولین ماه هر سال میلادی در هانوفر آلمان برگزار شده و در حقیقت بزرگترین بازار هدف برای ایرانیان محسوب می شود . تولیدکنندگان برای نمایش بهتر محصولات خود باید به نکات زیر توجه داشته باشند :
- سلیقه اصلی بازار آلمان رنگهای آرام است و فرشهایی با زمینه سرمه ای و لاکی عموما از آلمان به سایر کشورهای اروپا ارسال می گردد .
- اروپائیان بیشتر به ابعاد کوچکتر علاقه داشته و برخلاف ایرانی ها که ممولا کل فضای منزل را با فرش می پوشانند ، آنها اغلب فرشهایی با سایز 6 و به ندرت فرش 12 متری سفارش می دهند .
- برخلاف مصرف کنندگان داخل کشور ، مصرف کنندگان فرش ماشینی در خارج از کشور به کیفیت مواد اولیه اهمیت بیشتری داده و اگر تولیدکننده ایرانی حساسیت بیشتری در این بخش داشته باشد ، حتما فروش بیشتر و بهتری نیز خواهد داشت .
بازار امروز ، بازار رقابت است و چین در زمینه تولید فرش ماشینی هم به سرعت از ایرانیان پیشی گرفته تا جایی که باعث گلایه تولیدکنندگان ایرانی شده است .
باعث تاسف است که در کشوری چون ایران که تار و پودش با فرش گره خورده شاهد این حقیقت تلخ باشیم که فرشهایی از بلژیک وارد ایران شود . فرشهایی که در اولین نگاه ظرافت و شفافیت بالای فرشهای ابریشمی دستباف را داشته و ضمنا طرح و رنگ آن بسیار جذاب و زیبا و مهمتر از همه قیمت بسیار ارزان آن باعث جایگزین کردن مردم با فرش ماشینی ایرانی می شوند
واردات این نوع کالاها باید از طرف بازرگانی و اتحادیه های مربوطه جلوگیری شود تا تولیدکننده داخلی بیش از پیش ضربه نخورد .
خلاصه مطلب اینکه در بازار فرش ماشینی فقط باید صادرکننده باشیم نه وارد کننده . چرا که واردات فرش ظلم کامل به تولیدکننده ایرانی است . چون قیمت تمام شده فرش ماشینی در داخل کشور بسیار بالاست ، فرشهای تولیدی ترکیه و بلژیک با قیمت کمتر به راحتی می توانند با فرشهای ماشینی ایرانی رقابت کنند .
بیشتر کارشناسان جنبه هنری فرش را مدیون طرح و نقشی می دانند که برخواسته از هویت ملی و فرهنگ قومی ما بوده که توسط ذهن خلاق هنرمندان به خلق فرشهای ماشینی جدید منجر شده است .
نظري براي اين محصول ثبت نشده است.
فرش ضد حساسیت
الیاف بی کیفیت و نامرغوب باعث کم شدن کیفیت فرش ماشینی می شود و گازهای مضر ایجاد شده از فرش ماشینی با الیاف نامرغوب برای سلامتی مضر بوده و حساسیت و آلرژی ایجاد می کند . فرش های بافته شده با الیاف نامرغوب در صورت کثیف شدن پرز ایجاد می کنند .
فرش های 1200 شانه کاشان با الیاف اکرولیک بافته می شوند که این الیاف توسط فرایند هیت ست بخار داده شده و حداقل پرزدهی را دارند .
فرش 1200 شانه اکرولیک از قالی های ماشینی است که سطح آلرژی را به حداقل می رساند . این گونه از فرش ماشینی گرد و غبار معلق در هوا را در خود جذب نمی کند و از همین لحاظ فرش 1200 شانه ضدحساسیت و ضد آلرژی می باشد .